Sprind plasirao na tržište 13 novih proizvoda

Sprind Sarajevska Prehrambena Industrija (SPRIND) d.d. plasirala je na tržište 13 novih proizovda.

Riječ je o svježim kolačima, čime je kako je ranije najavljivano Sprind ušao i u ovaj segment proizvodnje. Tako će ljubitelji svježih kolača bez konzervansa moći ubuduće uživati u poslasticama u različitim pakovanjima kao što su Švarcvald šnita, Švarcvald torta, Čokoladna torta, Tri užitka, Snježne kape, Plazma kolač, Šah šnita, Krempita, Čokoladni rolat, Rafelo, Kokos šnita, Arabis i Boem.

– Kolači su domaći, način pripreme je isti kao kod kuće. Novu liniju svježih kolača smo pokrenuli prije svega kako bismo odgovorili zahtjevima tržišta. Sprind je od ranije poznat po visokoj razini kvaliteta proizvoda, tako da smo odlučili našu kompetentnost za konditorski program proširiti i na ovaj segment proizvoda – riječi su direktora kompanije Sprind d.d. Memnuna Trake.

Inače, kompanija Sprind je nedavno obilježila 32 godine poslovanja. Sprind je osnovan 1982. godine. Danas, s godišnjom proizvodnjom više od 6.000 tona gotovih proizvoda, Sprind je jedan od najvećih proizvođača prehrambenih proizvoda u BiH.

U svojoj osnovnoj djelatnosti SPRIND raspolaže najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih duboko zamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda.

Akvizicijom kompanije Klas d.d. Sarajevo, AS GROUP je prije četiri mjeseca postala najveći vlasnik Sprinda, saopćeno je iz te kompanije.

SPRIND d.d. trenutno zapošljava 166 radnika, a pored proizvodnih djelatnosti raspolaže vlastitom maloprodajom te savremenim voznim parkom. SPRIND je kompanija koja svoje poslovanje bazira na vrhunskom kvalitetu proizvoda i usluga kroz dosljednu primjenu smjernica i zahtjeva međunarodno priznatih sistema i normi upravljanja kvalitetom – ISO 9001:2008 i HACCP.

U saopćenju se ističe da su svi proizvodi pod stalnim nadzorom i strogom kontrolom relevantnih institucija, ustanova i inspekcija.

– Kvalitet sirovina je osnovni preduvjet za vrhunski kvalitet naših proizvoda, tako da se pri nabavci odabiru najkvalitetnije sirovine, koje po svim evropskim i svjetskim standardima zadovoljavaju najviše tehnološke i zdravstvene zahtjeve – saopćeno je iz Sprinda.

Posted by on 2014-07-31. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login