Srbi namještali za hrvatsku kladioničarsku mafiju

fudbalBeogradski dnevnik Kurir prenosi pisanje belgijskog Magazina P, koji je naveo imena četvorice srpskih fudbalera u belgijskim drugoligaškim klubovima osumnjičenih za namještanje rezultata.

Belgijci pišu o vezi četvorice sa hrvatskom kladioničarskom mafijom iz Njemačke, konkretno Antom Šapinom i Marijem Cvrtkom, za koje su učestvovali u manipuliranju rezultatima utakmica druge belgijske lige prošlog proljeća, u kojima su samo nastupali.

Riječ je o bivšim igračima Antwerpena Slobodanu Sloviću i Predragu Ristoviću, zatim aktuelnom fudbaleru istog kluba Darku Pivaljeviću, kao i igraču Liersea Petru Bojoviću. Sve tri utakmice (Lierse – Beveren 3-2, Ur Namur – Antwerpen 0-3 i Antwerpen – Lierse 1-1) odigrane su prošlog proljeća.

Isti list navodi da je Bojovića Lierse zbog sumnji suspendovao do daljnjeg, iako će fudbaler i dalje redovno primati plaću. Iz belgijskog su kluba saopštili da istražni organi ne sumnjiče klub u cjelini, već da isključivo vode postupak protiv jednog igrača.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login