Srebrenica priprema aplikaciju za Evropski grad kulture 2024. godine

Srebrenica

Srebrenica

U Srebrenici su počele pripreme za izradu master plana za aplikaciju kojom će se Srebrenica kandidirati za Evropski grad kulture 2024. godine.

Na sjednici Skupštine općine Srebrenica usvojena je Odluka o izradi ovog master plana, a rezultati apliciranja trebali bi biti poznati 2018. Za kandidaturu Srebrenica ima podršku određenih organizacija iz Austrije.

– Već su aplicirali Sarajevo i Mostar, a očekujemo aplikaciju Banje Luke i Srebrenice. Da bismo mogli aplicirati moramo s dobrom ekspertnom grupom uraditi master plan koji će ovih dana biti na Skupštini i moraju biti uključene ekspertne grupe iz Austrije – rekao je Feni savjetnik načelnika Općine Srebrenica za privredu i razvoj Desnica Radivojević.

Ističe da master plan mora biti završen do septembra, a nephodno je uraditi interesantan plan koji bi mogao da bude dobra osnova za kandidaturu Srebrenice.

– Ukoliko Srebrenica dobije članstvo, dobit će 50 miliona eura za potpunu adaptaciju i rekonstrukciju grada i cijele općine. To bi bila jedna prekretnica za ovaj grad, a 2018. godine biće izabran Evropski grad kulture 20124. – kazao je Radivojević.

Posted by on 2017-03-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login