Srebrenica: Snijeg blokirao 10 srebreničkih sela

Srebrenica, snijegSlužbe za zimsko održavanje puteva uspjele su da očiste nekoliko seoskih puteva i deblokiraju više naselja u Općini Srebrenica, ali se najsporije napreduje prema Luci i Krušev Dolu.

„Mehanizacija je stigla na 12 kilometara od Podravanja i nalazi se na lokaciji Šarena Bukva. Predstoji još desetak kilometara najteže dionice na kojoj se nalaze smetovi veći od dva metra. Ako ne bude većih padavina, u ova sela moglo bi se doći za dva-tri dana“ izjavio je Ševko Karić, načelnik odjeljenja za urbanizam u Općini Srebrenica, jedan od rukovodilaca akcije deblokade srebreničkih sela.

On je dodao da je put za Ljeskovik prohodan, ali ima nekoliko sela i zaselaka do kojih se još nije došlo. Među njima je i Šubin, gdje su povratnici suočeni i sa čestim nestancima električne energije.

Aktivisti međunarodnog foruma solidarnosti „Emmaus“ danas su mještanima u desetak odblokiranih srebreničkih sela uručili pakete sa prehrembenim artiklima.

Posted by on 2012-02-02. Filed under Srebrenica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login