Srebrenica: U januaru čak 13 neradnih dana

Srebrenica
Srebrenica

U Općini Srebrenica povodom novogodišnjih i predstojećih vjerskih praznika, neradni dani su do 13. januara.

Načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković obavijestio je općinske organe, preduzeća, ustanove, nevladine organizacije i druge pravne i fizičke osobe s područja ove općine da su 1., 2., 6., 7. i 9. januar 2014. godine neradni dani, povodom obilježavanja republičkih praznika “Nove godine” i “Dana Republike” i vjerskog praznika “Badnjeg dana i Pravoslavnog Božića”, te da u spomenute dane neće raditi općinska uprava.

Obzirom da se nova godina praznuje 1. i 2. januar (srijeda i četvrtak), a kako se Badnji dan, Pravoslavni Božić i Dan Republike praznuju 6., 7. i 9. januara (ponedjeljak, utorak i četvrtak), a u svrhu planiranih ušteda u narednoj fiskalnoj godini, općinska uprava neće raditi 3., 8. i 10. januara, ali će se isti dani nadoknaditi tokom 2014. godine – naveo je načelnik Duraković.

Tokom neradnih dana, Centar za pružanje usluga građanima, šalter sala općine Srebrenica radit će u skraćenom vremenskom periodu od 9 do 14 sati.

Posted by on 2014-01-05. Filed under Srebrenica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login