Srebrenica: Uskoro se otvara pogon za proizvodnju pletenog namještaja

Srebrenica

Srebrenica

U objektima bivše „Vezionice“ u Srebrenici firma RATTAN iz Brčkog obavlja pripreme za pokretanje proizvodnje pletenja aluminijsko-plastičnih stolova i stolica za što ima osigurano tržište, izjavio je Hakija Meholjić, savjetnik načelnika općine za ekonomsko-razvojna pitanja.

U radni odnos već je primljeno nekoliko radnika koji čiste, uređuju objekte i vrše pripreme za instaliranje opreme koja ovih dana treba da bude dopremljena.

Još ne znamo kada će tačno proizvodnja početi i koliko će radnika biti primljeno u radni odnos, ali obuka zainteresovanih za rad u ovoj fabrici počet će u narednoj sedmici, precizirao je Meholjić ističući da će u ovoj firmi zaposlenje dobiti veći broj radnika, kooperanata.

Ova kompanija ovdje planira uskoro pokrenuti i novi proizvodni program proizvodnje raznih PVC profila što će omogućiti otvaranje još određenog broja novih radnih mjesta i oko 500 kooperanata.

Posted by on 2012-03-03. Filed under Srebrenica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login