Srebreničani sve češće ljetuju na Perućcu

jezero Perućac

jezero Perućac

Tople dane Srebreničani provode na obali jezera Perućac, gdje su idealni uslovi za odmor i osvježenje. U posljednje vrijeme mnogi su ovdje sagradili vikendice i tu provode po nekoliko mjeseci. Plaža je uređena, asfaltiran je i put do jezera, pa sada ovdje dolaze gosti iz svih krajeva.

Jezero Perućac udaljeno je od Srebrenice tridesetak kilometara. Ovih vrelih dana plaža je prepuna gostiju. Ovdje odmor provode i Srebreničani iz dijaspore. Fatima Begić došla je iz Njemačke i prvi put je na jezeru:

„Oduševilo me da je ovdje ovako fino i preporučila bih svakome da dođe.“

Abdulah Nalić iz Tuzle i Salih Vejzović iz Austrije redovni su posjetioci jezera:

„Živim trenutno u Tuzli. Koristim svaku priliku da dovedem svoju suprugu i djecu u Srebrenicu na jezero Perućac.“

„Dolazim svake sezone i primjećujem da je svake godine sve bolje i bolje.“

Opština Srebrenica uložiće dodatna sredstva za uređenje plaže i drugih sadržaja koji su neophodni da bi se ova lokacija uvrstila u turističku ponudu Srebrenice. Ćamil Duraković, načelnik opštine, i sam provodi godišnji odmor na jezeru Perućac:

„Smatram da svojim primjerom trebam pokazati da je ovo naše jezero i kvalitetno i da zadovoljava sve potrebne turističke aspekte koje jedan turistički potencijal treba imati i ja mislim da je on najbolji u BiH.“

Idućeg vikenda ovdje će se održati Pančićeva regata u kojoj, po običaju, učestvuje oko 500 zaljubljenika vode i prirode.

Posted by on 2013-08-25. Filed under Srebrenica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login