Sredinom maja 14. međunarodni turistički rafting na rijeci Krivaji

Krivaja, rafting

Krivaja, rafting

Rafting kluba “Krivaja-Zavidovići” iz Zavidovića od 16. do 18. maja 2014. godine organizuje 14. međunarodni turistički rafting na rijeci Krivaji.

Rafting kreće sa područja općine Olovo, zahvata dio općine Vareš i završava na općini Zavidovići. Rafting kamp je smješten u Dištici, MZ Maoča.

Organizator Rafting klub “Krivaja-Zavidovići” obezbjeđuje prijevoz od Zavidovića do kampa, kao i prijevoz raftera i opreme na sve predviđene etape spuštanja niz rijeku Krivaju. Također organizator obezbjeđuje i učesničke kartice, dva ručka, obezbjeđenje raftinga, medicinsku podršku, a predviđen je i odgovarajući zabavni program.

Ovo je događaj po kojem su Zavidovići posljednjih godina postali prepoznatljivi i koji svake godine posjete brojni učesnici iz BiH, susjednih zemalja pa i šire. Također, radi se o događaju koji pored toga što ima za cilj očuvanje prirode ima i turistički značaj jer promoviše ogromne turističke potencijale ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Rafteri koji su do sada posjećivali ovaj rafting nikada nisu bili uskraćeni za ekstremno uzbuđenje na vodi i rijeku Krivaju karakterišu kao jednu od najboljih rijeka u Bosni i Hercegovini za ovu vrstu sporta i zabave.

Posted by on 2014-03-24. Filed under Olovo, Vareš, Vijesti iz BH gradova, Zavidovići. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login