Srušila se krovna konstrukcija zapadne tribine stadiona Grbavica

stadion, Grbavica, snijegPod težinom snježnog pokrivača, došlo je do rušenja lijeve strane zapadnog dijela tribine stadiona Grbavica, a ugrožena je i desna strana.

‘U 9.41 sati MUP Kantona Sarajevo dobio je dojavu da se urušio dio zapadne tribine stadiona Grbavica. Povrijeđenih osoba nema’, izjavio je Irfan Nefić glasnogovornik MUP-a KS.

Menadžer Fudbalskog kluba Željezničar Bulend Biščević, potvrdio je da se urušio dio zapadne tribine stadiona Grbavica.

”Pod težinom snijega urušio se krov na dijelu zapadne tribine i sada čekamo ljude iz Civilne zaštite i RAD-a koji će procijeniti štetu te uz pomoć mehanizacije ukloniti urušenu konstrukciju”, izjavio je Biščević i dodao da će čelnici Željezničara pokušati sanirati štetu u što kraćem roku.

On je istakao da ostatak stadiona Grbavica nije u opasnosti, osim drugog dijela zapadne tribine gdje se nalaze novinarske lože, do kojih se trenutno ne može doći jer su blokirane urušenom konstrukcijom.

Čekaju se radnici koji će poduzeti aktivnosti na podupiranju desne strane krovne konstrukcije, kazali su iz Stručnog štaba!

Ovo je druga katastrofa u samo dva dana koja je zadesila sportske objekte u  Sarajevu.

Jučer je pod velikim nanosima snijega srušen krov Ledene dvorane Skenderije.

Posted by on 2012-02-13. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login