Šta vaši seksualni rituali govore o vama

seks

seks

Iako se osjećate da je to sve samo dio vaše seksualne rutine, seks rituali govore mnogo o vašoj vezi, o tome što dobivate u krevetu i na čemu biste trebali još malo raditi…

Seks samo vikendom

Ako ste se pronašli u ritmu da u seksu uživate samo u dane vikenda, nemojte biti previše strogi prema sebi, sigurno niste jedini.

Vi jednostavno ne želite da vam i seks bude samo dio dnevnog rasporeda i još jedna obaveza na popisu, zato se tu seks u vrijeme vikenda idealno uklapa.

Također je moguće da seks smatrate poslasticom i nagradom nakon naporne radne sedmice. To nije loše, sve dok su partnerove potrebe usklađene s vašima.

Često ste pijani

Postoje mnogi parovi, koji su priznali kako postanu ‘zločestiji’ u spavaćoj sobi nakon nekoliko pića.

Ako vas seks sasvim ne zadovoljava bez alkohola u krvi, morate popustiti i sami shvatiti što vas to sabotira da budete seksualno ispunjeni.

Zapamtite, jedino od čega biste trebali biti opijeni u krevetu je vaš frajer.

Uvijek ugasite svjetlo

Ako ovaj ritual proizlazi iz straha da će frajer na vašem tijelu pronaći neke nedostatke, imamo dobru vijest za vas – niko ne vidi vaš celulit, veličinu trbuha ili guze tako kritično kao vi sami.

Insistirajući na tome da uvijek tokom seksa svjetla budu ugašena, lišavate se primarnih senzualnih dimenzija seksa, tj. pogleda na vaša isprepletena tijela, piše Cosmopolitan.

Uvijek pratite isti scenarij

Da li vaš seks ima koreografiju, koja vam je već postala rutina?

Toga se ne trebate sramiti. U stvari, trebali biste biti ponosni što ste shvatili pouzdan način kako plutati prema obostranom vrhuncu.

Međutim, ipak promijenite scenarij s vremena na vrijeme, kako bi stvari ipak postale malo zanimljivije.

Posted by on 2013-09-03. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login