Starac pritvoren zbog prijetnje sudiji

Livno

Livno

Sudija Opštinskog suda u Livnu, na prijedlog kantonalnog tužioca, odredio je danas jednomjesečni pritvor Karlu Mariću (79) iz Strupnića, opština Livno, zbog prijetnji ubistvom sudiji ovog suda Sofiji Vrdoljak.

Prema prijavi MUP-a Livanjskog kantona dostavljenoj Tužilaštvu u Livnu, Marić je u pismu koje je poslao na adresu predsjednika Opštinskog i Kantonalnog suda i MUP-a Livanjskog kantona, napisao da će ubiti sudiju Sofiju Vrdoljak jer je nezadovoljan presudom koju je donijela u postupku koji se vodio pred ovim sudom.

Marić kojem je izrečena mjera pritvora danas je prebačen u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru, a protiv njega će biti podnesena krivična prijava za krivično djelo prijetnje ubistvom.

Prema evidenciji Opštinskog suda u Livnu, Marić je za isto krivično djelo odgovarao i 1990. godine, jer je prijetio smrću sudiji Opštinskog suda u Sarajevu.

Posted by on 2011-09-11. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login