Stari telefoni se prodaju po cijenama i do 1.000 eura

mobitelAko ste mislili da stari telefoni proizvođača Nokia, Ericsson ili Motorola ništa sada ne vrijede, i da svi žude za što novijim telefonima, tzv. “pametnim telefonima”, prevarili ste se. Sve više je zainteresovanih da kupe telefone koji su proizvedeni prije 5-10 godina.

Mnogi korisnici mobitela ne žele više da “imaju išta” sa pametnim telefonima, aplikacija, video pozivima… žele jednostavno telefon koji će moći samo zvati i slati sms poruke.

Francuz, Djasem Haddad je 2009. godine pokrenuo web-stranicu putem koje prodaje stare mobilne telefone. Adresa stranice je vintagemobile.fr. Vlasnik stranice ističe da postoji veliko interesovanje za starim telefonima, te da cijena pojedinih telefona dostiže i do 1.000 eura.

On ističe da su cijene izuzetno visoke zbog činjenice da se ti stari telefoni teško pronalaze na tržištu.

Haddad ističe da su kupci starih telefona obično stariji ljudi, koji se ne snalaze na pametnim telefonima. Dodaje da je najprodavaniji model Nokia 8210, čija je cijena 60 eura.

Posted by on 2014-05-31. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login