Startovala regata na Drini

 Zvornik, Drina regata

Zvornik, Drina regata

U okviru manifestacije “Zvorničko ljeto” sa gradske plaže danas je startovala Zvornička regata pod nazivom “Drina je samo jedna”.

Predsjednik Safari sekcije zvorničkog Rafting kluba “Eko Drina” Mišo Blagojević rekao je da Zvornička regata ima jedanaestogodišnju tradiciju i da je od prošle godine zajedički organizuju grad Loznica i opštine Mali Zvornik i Zvornik.

“Sa naše obale krenulo je oko 50 plovila, a sa obale iz Malog Zvornika još više, tako da će danas Drinom ploviti više od 100 plovila sa oko 700 učesnika”, rekao je Blagojević novinarima.

On je dodao da je cilj regate na Žićinoj plaži u Banji Koviljači, gdje će za učesnike biti organizovan besplatan ručak.

“Nakon ručka na Žićinoj plaži, mi nastavljamo do Šepka gdje je obezbijeđen prevoz za čamce i učesnike”, rekao je Blagojević.

Cilj regate je, kaže Blagojević, druženje i zbližavanje ljudi sa obje obale Drine, ali i promovisanje ove rijeke.

Učesnici regate imali su obavezu da obezbijede plovila, dok je organizator obezbijedio ručak, kao i besplatan prevoz plovila i učesnika od Šepka do Zvornika.

“Zvorničko ljeto” održava se od 2. do 8. avgusta, a regata je, osim koncerata, predstava i drugih događaja, jedan od redovnih sadržaja ove manifestacije.

Posted by on 2013-08-03. Filed under Vijesti iz BH gradova, Zvornik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login