Statistika: BiH najbolja u Europi!

Fudbalska reprezentacija BiH

Fudbalska reprezentacija BiH

Zmajevi su nakon ‘petarde’ u Latviji najefikasnija reprezentacija u Evropskim kvalifikacijama za SP u Brazilu!

Sa pet golova iz Rige reprezentacija BiH trenutno ima gol-razliku 23:3! Sušićevi izabranici do sada su postizali 3,83 gola po utakmici.

Kad je riječ o primljenim golovima, tu smo isto među onima koji su najmanje primili golova. U šest odigranih utakmica primili smo svega tri gola ili 0,5 po utakmici.

Osim što su naši napadači najefikasniji oni također su najviše uputili udaraca na gol, u prosjeku osam po uutakmici.

Treba reći da naša nogometna reprezentacija igra najkorektniji nogomet  u Europi, naime naši Zmajevi su do sad zaradili samo četiri žuta kartona i još uvijek nema niko crveni i po ovoj statistici smo najbolji.

Uz ovo, Edin Džeko je najbolji strijelac kvalifikacija sa osam postignutih golova. Vedad Ibišević dijeli drugu poziciju sa nekoliko igrača sa po šest golova.

Dijamant je i igrač sa najviše udaraca u okvir gola. U šest odigranih utakmica ima ukupno 15, što je najviše od svih igrača koji igraju europske kvalifikacije za SP u Brazilu.

Miralem Pjanić je treči asistent kvalifikacija za Europu sa četiri asistencije u pet utakmica koje je odigrao mali Princ.

Ovo su činjenice na osnovi kojih se da zaključiti da smo najbolji ne samo na Balkanu nego i u Europi!

Posted by on 2013-06-08. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login