STBiH traži da se osigura pravo na slobodan dan za praznike za sve radnike

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine (STBiH) uputio je inicijativu premijerima Federacije BiH i Republike Srpske, Fadilu Novaliću i Radovanu Viškoviću, da se zakonima osigura pravo na slobodan dan za praznike za sve radnike, saopćeno je iz tog sindikata.

Ljubija, radnici, protest
Ljubija, radnici, protest

– Podsjećamo, STBiH će 29. aprila, tačno u podne, organizirati virtuelni protest pod nazivom „Slobodni za praznike!“. Cilj protesta je ukazati na potrebu da i radnici i radnice u sektoru trgovine i usluga imaju pravo provesti praznike sa svojim porodicama – kaže se u saopćenju.

Komentari, video poruke, zahtjevi i mišljenja mogu se slati već od 1. aprila javno, objavom na društvenim mrežama koristeći #slobodnizapraznike ili na e-mail: mojkomentar@slobodnizapraznike.com, navedeno je također u saopćenju.

STBiH je, kako se dodaje, inicijative proslijedio i Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta FBiH, kao i Narodnoj skupštini RS, sa zahtjevom za sastanak.

Posted by on 2019-04-10. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login