Stefanovski: Nudimo publici ono što joj malo njih daje – emocije

Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski

Makedonski kantautor i bivši gitarist sastava “Leb i sol” Vlatko Stefanovski iza sebe ima bogatu muzičku karijeru, ali ipak kaže da nikada nije imao ambicija za veliki uspjeh ili spektakularnu karijeru.

– Uživam svirati gitaru i volim to da radim u različitim kontekstima, od solo nastupa do simfonijskih orkestara. Volim svirati gitaru, bez obzira na to da li sam u sobi, na plaži, u studiju ili na koncertu. Kad si sa dobrim saradnicima, zadovoljstvo je i veće – naglasio je i najavio objavljivanje solo albuma.

Upitan da prokomentira trenutnu muzički scenu kaže da to zahtijeva dublju analizu, primjećuje “jaku količinu turbo folka“ te dodaje da se on protiv toga bori na jedini način koji zna “a to je da sviram nešto drugo“.

 

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić imaju dugogodišnju suradnju, a iako sviraju sličan materijal uvijek to čine na drugačiji način što opet zavisi od publike, atmosfere ili energije u prostoru u kojem nastupaju. Zato im, kako kažu, nikad nije dosadno da sviraju zajedno, a tu pozitivnu energiju prenose i na publiku.

Ovog ljeta sviraju samo tri koncerta. Prije sarajevskog bio je to koncert na Brijunima gdje su zapravo bili potpora Radi Šerbedžiji, a drugi u Dubrovniku svirali su u intimnijoj atmosferi.

 

Posted by on 2017-07-24. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login