Šteta od poplava u Tuzli oko 353 miliona KM

poplave, Tuzla,Komisije za procjenu šteta od poplava i klizišta u većini općina su formirane i počele su s radom. Izvještaji ovih komisija su neophodni, između ostalog, zbog donatorske konferencije, koja bi trebala biti održana polovinom jula.

Predsjednik Komisije za popis šteta Općine Tuzla Sead Smajlović kaže da će izvještaj biti dostavljen općinskom načelniku, a zatim i Općinskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

“Nažalost, štete se i danas prijavljuju. Istina, u manjem obimu nego u periodu kada nismo uspijevali prihvatiti sve pozive. Trenutno je 1.727 prijava za klizišta, prijavljena su 703 uništena, oštećena ili ugrožena objekta. Evakuisano je 890 osoba, od čega je veći dio kod rodbine i prijatelja, a dio u prihvatnim centrima. Preliminarna procjena štete na stambenim objektima na području općine Tuzla je 37 miliona 760 hiljada KM, na zemljištu i zasadima 305 miliona, a na komunalnoj infrastrukturi oko 10 miliona KM” – kazao je Smajlović, prenosi RTV7.

Inače, formirano je ukupno 13 stručnih komisija za procjenu štete, od čega je sedam za procjenu štete na stambenim i individualnim objektima, te po jedna za komunalnu infrastrukturu i poljoprivredu.

Kako bi sve bilo obavljeno na vrijeme, dodatno su formirane još četiri komisije, koje rade u timovima od po tri člana.

Posted by on 2014-06-07. Filed under Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login