Što žene najviše uzbuđuje na muškarcu?

seksIako muškarci možda toga nisu svjesni, i žene baš poput njih odmjeravaju suprotan spol. Jedino ih je možda teže „otkriti“ jer su diskretnije.

Žene privlače lijepo oblikova muška tijela, ali nabildani muškarc im se baš i ne sviđaju jer imaju osjećaj da će se više brinuti o svome izgledu nego o njima.

Kako tvrde Allan i Barbara Pease u knjizi „Velika škola govora tijela“, žene se slično kao i muškarci dijele na tri grupe – na one koje zanimaju noge, zatim stražnjice te na one koje prvo primijete prsa i ruke. Ipak, stražnjica je na prvome mjestu kod većine žena.

Kako tvrde Allan i Barbara Pease: „Sve u svemu, žene isto kao i muškarci vole atletski oblik tijela, s tim da njih privlače široka ramena, mišićava prsa i ruke te čvrsta stražnjica. Čak i u 21. stoljeću istraživanja uglavnom pokazuju da žene još uvijek žele muškarca koji izgleda kao neko ko se može hrvati s životinjama i odbiti napadače.“

Razlog zašto žene privlače široka ramena, prsa i mišićave ruke leži u prošlosti. „Muška su se prsa razvila tako da udome široka pluća koja učinkovitije distribuiraju kisik te muškarcu omogućuju lakše disanje kod trčanja i jurenja za plijenom. U prijašnjim su naraštajima veća prsa značila više ugleda i moći, što i danas vrijedi kod većine preživjelih primitivnih plemena“, tvrde u knjizi „Velika škola govora tijela“.

Mnogim ženama je ipak najdraži dio muškoga tijela mala, kompaktna stražnjica. Tajna njezine magnetske privlačnosti, kako tvrde Allan i Barbara Pease, jest u tome što je „čvrsta, muževna stražnjica obavezna za snažan pokret potreban za uspješan prijenos spreme tokom snošaja.“

Muške noge su ženama privlačne samo utoliko što su simbol muške moći i izdržljivosti. Uz njih, ženske poglede privlače uski bokovi, a razlog opet pronalazimo u prošlosti.

Uski bokovi obećavaju da muškarac može dugo trčati i loviti. Vodeća američka profesorica Devenndra Singh otkrila je da su ženama najprivlačniji muški bokovi kad omjer obima struka i bokova iznosi 90 posto.

Posted by on 2013-11-02. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login