The Stooges snimaju novi album ali bez Iggyja Popa

The StoogesČlanovi Stoogesa, gitarist James Williamson, basist Mike Watt, saksofonist Steve Mackay i bubnjar Toby Dammit rade na novom albumu “Re-Licked” bez svog frontmena Iggyja Popa, piše časopis “Uncut”.

Na novom albumu nalaze se neobjavljene pjesme koje su napisane gotovo u isto vrijeme kada je izašao album Iggy And The Stoogesa iz 1973.  “Raw Power”, a na njemu će, između ostalih, gostovati i Mark Lanegan i Jello Biafra.

Iggy je objavio u rujnu septembru prošle godine da neće raditi sa The Stoogesima u 2014., no gitarist Williamson rekao je za časopis “Rolling Stone” kako mu je Iggy dao svoj blagoslov te mu poželio mnogo uspjeha s novim albumom.

“No, veoma je teško kada neko radi na svim tvojim pjesmama s bendom, a ti ne sudjeluješ u tome”, komentirao je Williamson.

Iggy je nakon toga izjavio da nema problema s ičime, a Williamsovu izjavu protumačio kao pasivno agresivnu.

“Ovi ljudi su moji prijatelji i zajedno smo radili mnogo godina. Oni su aktivni muzičari i trebaju svirati”, rekao je.

Iggyjev glasnogovornik dodatno je tvrdio da pjevaču nije pružena šansa da se pojavi na “Re-Lickedu” te da je za album saznao tek u decembru prošle godine, kada ga je izdavačka kuća odbila izdati.

Nakon ponovnog okupljanja 2003., Iggy And The Stoogesi snimili su dva albuma – “The Weirdness” 2007. i “Ready To Die” 2013.

Posted by on 2014-03-14. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login