Stotinu biciklista na prvom “Tour de Culture BiH”

Tour de Culture BiH

Tour de Culture BiH

Više od stotinu biciklista očekuje se u nedjelju, 24. maja u Počitelju na biciklističkom događaju “Tour de Culture BiH”, čija je svrha promocija kulturne baštine, nemotoriziranog prijevoza i zaštite okoliša.

Prvi “Tour de Culture BiH” održat će se na području Hercegovine. Biciklisti iz različitih dijelova BiH obići će lokalitete od kulturno-povijesnog značaja i to Počitelj, Mogorjelo, Šurmance, Žitomislić, Blagaj i Mostar, najavili su organizatori.

Na svakom od lokaliteta predviđen je poseban program kojem je svrha promocija nematerijalnog i materijalnog kulturnog naslijeđa BiH.

Okupljanje biciklista predviđeno je u nedjelju, na platou u Počitelju u 9:30 sat.

Organizator događaja je Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica (Foundation Cultural Heritage without Borders – CHwB) u suradnji s partnerima.

“Tour de Culture BiH” dio je šireg projekta “Učini svojim!”, koji financira Europska unija, a čija je svrha podizanje svijesti među građanima Bosne i Hercegovine o važnosti kulturnog naslijeđa kao zajedničkog dobra.

Posted by on 2015-05-23. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login