Strah izaziva alergiju, nervozu i srčane probleme

Naše tijelo priča priču o emocijama i mislima koje imamo u glavi. Kad ne znamo da iskažemo negativne emocije i kada ih se ne riješavamo na vrijeme, one se manifestuju kroz probleme sa tijelom.

srce, srčani udar
srce

Stranica Bright Side donosi nekoliko posljedica koje zadržavanje negativnih emocija može da proizvede na našem tijelu.

Strah može da izazove različite oblike alergija i dermatitisa. Neki istraživači tvrde da obične alergijske reakcije mogu biti povezane sa zdravljem psihe čovjeka. Visoka temperatura i astma takođe mogu biti izazvane stresom i sličnim psihičkim poteškoćama.

Problemi sa emocijama i stres mogu da izazovu stomačne probleme. Naš stomak kontroliše veoma kompleksan sistem, a stres koji nam život svakodnevno servira može izazvati probleme sa probavom. Ljudi vrlo često odgađaju riješavanje internih problema i onda pate od ovakvih komplikacija.

Samokritike i strahovi sa sobom donose jake glavobolje i migrene. Ove dvije stavke, kao i nisko samopouzdanje i unutrašnji problemi mogu da prouzrokuju stres i uznemirenost, što sa sobom donosi i osjećaj poniženosti i potrebu da radite još više da biste bili dovoljno dobri. Sve ovo stvara previše pritiska i informacija u vašoj glavi, zbog čega se javljaju glavobolje i migrene.

Depresija i anksioznost prizivaju srčane probleme. Ukoliko ste često nervozni, razgovarajte sa ljekarom, takvi problemi mogu da izazovu probleme sa srcem.

Da biste izbjegli sve ovo, posjetite psihologa i pokušajte da nađete srž vaših problema. To će vam pomoći da riješite kompletnu situaciju i riješite se posljedica koje ti problemi i komplikacije stvaraju na vašem tijelu. Takođe se preporučuje meditacija koja će vas smiriti i pomoći vam da razbistrite misli.

Posted by on 2020-04-04. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login