Street Arts Festival: Otvaranje izložbe ‘Koncept Machineriya’

Street Arts Festival

Street Arts Festival

Sedmo izdanje Street Arts Festivala u Mostaru i ove godine je okupilo kvalitetne ulične umjetnike iz BiH, Brazila, Argentine, Njemačke, Italije, Hrvatske i Srbije, čiji murali oplemenjuju lice i duh javnog prostor grada.

Festivalska stvaralačka energija još uvijek traje, a u okviru festivala u četvrtak, 21. juna, u Galeriji Ćorovića kuće (SPKD Prosvjeta Mostar), s početkom u 20 sati, bit će otvorena izložba “Koncept Machineriya”, mladog autora iz Mostara Marka Zadre Zakkyja.

“Računalne grafike predstavljene u formi digitalnog printa polazna su osnova, medij, koji autor koristi kako bi svoju umjetničku viziju prenio u stvarnost. Ponuđeno nam je kao promatračima zaviriti u osebujan koncept svijeta iz kojeg Marko doprema fragmente potpuno drugačije stvarnosti”, najavio je izložbu mostarski umjetnik Dalibor Nikolić.

Marko Zadro Zakky također prenosi dio svog koncepta i na fasade zgrada. Njegovi radovi mogu se vidjeti na nekoliko lokacija u gradu i dio su bogate galerije ulične umjetnosti utemeljene Street Arts Festivalom.

Nakon otvaranja izložbe program Street Arts Festivala nastavlja se u OKC Abrašević gdje će nastupiti sarajevski dubwise kolektiv Jah Forcefield.

Posted by on 2018-06-21. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login