Student Fest Sarajevo

Univerzitet, SarajevoStudent Fest Sarajevo, najveći studentski kulturni događaj, održat će se u periodu od 18. do 25. maja 2013. godine u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu. Festival, koji je prošle godine doživio veliki uspjeh kroz takmičenje studentskih bendova, ove godine će imati veliku ekspanziju te će se u toku Festivala održati večer poezije, predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti, izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta i Akademije likovnih umjetnosti, muzička radionica u Dječijem domu „Bjelave“, studentski bazar i mnoge druge aktivnosti.

Cilj ovog događaja je promoviranje pop/rok studentske scene, studentskih bendova, afirmacija mladih ali i razmjena kontakata, čime se podstiču studenti na veći angažman u vannastavnim aktivnostima.

Festival će započeti takmičenjem bendova u Mostaru 14. maja u OKC „Abrašević“ sa početkom u 20,00 sati. Sav prihod od prodatih ulaznica ići će za liječenje dvogodišnjeg Vedada Bajića iz Konjica, dječaka koji boluje od cerebralnog poremećaja i slabovidnosti, te su mu hitno potrebna sredstva za operaciju i liječenje. Dva najbolja benda kvalificirat će se na finalno takmičenje Student Fest BiH, koje će se održati 23. maja u klubu „Underground“ u Sarajevu.

Festival će se održati prema sljedećem rasporedu:
14. 5. – Student Fest Mostar (OKC „Abrašević“)
18. 5. – muzička radionica u Dječijem domu „Bjelave“
19. 5. – Student Fest Sarajevo (klub „Underground“)
20. 5. – studentski bazar
21. 5. – večer poezije
22. 5. – predstava studenata Akademije scenskih umjetnosti
23. 5. – Student Fest BiH (klub „Underground“)
24. 5. – izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta i Akademije likovnih umjetnosti

Posted by on 2013-05-10. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login