Studenti iz BiH pomažu sirijskim izbjeglicama u Beogradu

Mađarska, izbjeglice

Omladinski pokret Studentski pohodi i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) realizovali su akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice iz Sirije.

Prikupljeno je više od 2.000 paketa pomoći sa odjećom, obućom i higijenskim sredstvima, dok je prodajom markica na štandovima prikupljeno više od 13.000 KM

Sva prikupljena novčana sredstva u akciji pod nazivom “Pohod u pomoć” biće iskorištena za kupovinu osvnovnih potrebština. Zbog komplikovanih procedura prilikom prelaska granice sa Srbijom sve potrepštine biće kupljene u Beogradu u skladu sa potrebama izbjeglica, saopšteno je iz SPUS-a.

Stotinjak studenata volontera u nedjelju, 27. septembra, boraviće u Beogradu gdje će izbjeglicama podijeliti prikupljenu pomoć. Osim toga iskoristiće priliku da se druže s njima i pokušaju im barem malo uljepšati Kurban-bajram. Biće organiziovane i radionice za djecu.

Akcija prikupljana pomoći “Pohod u pomoć” počela je 15. septembra, a u njenoj realizacijiu učestvovao je veliki broj studenata.

Posted by on 2015-09-26. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login