Studentski pohod na Bjelašnicu

Bjelašnica

Bjelašnica

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) u saradnji sa Vijećem studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i matičnim asocijacijama studenata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu organizira „Studentski pohod na Bjelašnicu“. Ovaj izlet će studentima Univerziteta u Sarajevu pružiti priliku da besplatno koriste usluge ZOI’84 i upoznaju olimpijsku planinu Bjelašnicu.

Projekat „Studentski pohodi“ pokrenut je od Vijeća studenata Ekonomskog fakulteta u Sarajevu sa ciljem da se studentima omoguće obilasci prirodnih, kulturnih i drugih bogatstava Bosne i Hercegovine, kao i mnoge atraktivne evropske metropole. Dosadašnji najveći uspjeh ovog projekta je bio „Studentski pohod u Beč“, budući da je više od 700 studenata Univerziteta u Sarajevu otputovalo i vidjelo ovaj prelijepi grad. Projekat „Studentski pohodi“ širi se i prenosi preko SPUS-a na cijeli Univerzitet.

„Studentski pohod na Bjelašnicu“ je plod saradnje SPUS-a i javnog preduzeća ZOI’84, koji je omogućio da toga dana ski-karte budu besplatne za sve studente, učesnike ovog pohoda. Također, bit će organizovana i besplatna škola skijanja u realizaciji studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja (broj učesnika u školi skijanja je ograničen). Osiguran je i popust na iznajmljivanje ski-opreme, čija će cijena umjesto 15,00 KM iznositi 10,00 KM u paketu sa besplatnom kartom za skijanje. Pored besplatnih ski-karata i zabave u realizaciji kompanije Red Bull, na Bjelašnici će biti organizovana i razna takmičenja između prijavljenih fakultetskih ekipa. Tako će u sklopu programa biti organizovana takmičenja u sankanju, pravljenju figura od snijega, fudbalu na snijegu, grudvanju, kao i mnoge druge aktivnosti zabavnog karaktera. Za najbolje su osigurane nagrade.

Prijave za učešće na ovom pohodu i takmičenjima vršit će se kod matičnih studentskih asocijacija, a za sve one koji se ne uspiju prijaviti na matičnom fakultetu, mogu to uraditi u glavnom centru za prijave – u auli Ekonomskog fakulteta, od 23. 01. do 25. 01. u terminu od 10,00 do 16,00 sati. Okupljanje i polazak su planirani za petak 27. 01. 2012. od 8,30 do 9,00 sati u Kampusu Univerziteta.

Studenti koji žele učestvovati na navedenim aktivnostima plaćaju simboličnu kotizaciju od 6,00 KM, u koju je uključen i prevoz.

Pored ovoga, sljedeći veliki studentski pohod je „Studentski pohod u Prag“. Polazak na ovaj pohod je planiran za 29. 02. 2012. godine i Dan nezavisnosti BiH studenti će dočekati u Pragu, a povratak je planiran za nedjelju 04. 03. 2012. godine. Prijave se mogu vršiti svakim radnim danom od 10,00 do 14,00 sati u prostorijama Vijeća studenata Ekonomskog fakulteta.

Sve potrebne informacije možete dobiti na Facebook stranici:
http://www.facebook.com/studentski.pohodi

Posted by on 2012-01-26. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login