Studentski takmičarski program prilika za studente akademija regiona

Youth Film Festival, Sarajevo

Youth Film Festival, Sarajevo

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival kao novinu uveo je program Takmičarski program studentski film koji je osmišljen s ciljem prikazivanja i promovisanja filmova regionalnih filmskih škola i akademija, a fokusiran je na igrane, dokumentarne i animirane filmove do 60 minuta.

Projekcijom pet filmova u Art kinu Kriterion danas je i otvoren ovaj program, najavljujući mnoga zanimljiva studentska ostvarenja.

Selektorica tog programa je Asja Krsmanović koja je za Fenu istakla kvalitet odabranih ostvarenja.

Na program je bilo prijavljeno 260 filmova, selektovano je 13 filmova i biće prikazana tri ostvarenja van konkurencije gostujuće Sam Sipiegel škole za film i televiziju Jerusalem.

– Drago nam je da možemo predstaviti ovaj program pošto smo do sada studentske filmove prikazivali u nekim drugim selekcijama, tako da je ovo logičan korak da otvorimo poseban prostor za studente gdje će oni moći da pokažu svoj rad i budu viđeni – kazala je Krsmanović.

U selekciji su filmovi iz BiH, Mađarske, Slovenije, Austrije, Hrvatske i Srbije.

Posted by on 2017-08-12. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login