Sušić: Čestitke Izraelu, razmislit ću o ostavci

Safet Sušić

Safet Sušić

Nakon večerašnjeg poraza nogometne reprezentacije BiH od selekcije Izraela u Haifi (3:0), selektor BiH Safet Sušić je na konferenciji za medije čestitao domaćinu i najavio da će razmisliti o napuštanju kormila bh. nacionalnog tima.

– Želio bih čestitati Izraelu na pobjedi. Nadigrali su nas u svakom segmentu igre, pa čak i u tehničkom, u kojem smo smatrali da smo jači. Mi smo imali nekoliko prilika ali to nije bilo dovoljno. Izrael je zasluženo pobijedio – rekao je Sušić i dodao da je na teren poslao najbolje što je BiH, desetkovana povredama, u ovom trenutku imala na raspolaganju, ali da to nije bilo dovoljno.

Naglasio je da će razmisliti o odlasku iz reprezentacije, te da bh. javnost ubrzo saznati njegovu odluku i dodao da BiH u nastavku kvalifikacija ima vaoma male šanse za plasman na EU u Francuskoj, ali da treba pokušati ”napraviti čudo”.

– Šanse su nam male, ali treba pokušati napraviti čudo. I ranije sam govorio da će ekipa koja osvoji 18 bodova sigurno ići na evropsko prvenstvo i još uvijek vjerujem u to – zaključio je Sušić.

Posted by on 2014-11-17. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login