Sušić objavio spisak za Brazil

Safet Sušić

Safet Sušić

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić je objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu.

Na spisku su: Golmani: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Asmir Avdukić; Odbrambeni igrači: Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Muhamed Bešić, Sead Kolašinac, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Toni Šunjić; Vezni igrači: Zvjezdan Misimović,  Avdija Vršajević, Tino-Sven Sušić, Miralem Pjanić, Senijad Ibričić, Sejad Salihović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Izet Hajrović, Anel Hadžić, Edin Višća; Napadači: Vedad Ibišević i Edin Džeko.

Polemike oko Tina

Sušić je rekao da niko nije uticao na njegov spisak i dodao da će 13. maja objaviti spisak od šest dodatnih igrača koji će biti na pripremama zajedno s 24 igrača čija su imena danas objavljena. Tih šest igrača će biti na spisku za Brazil samo u slučaju povrede nekog od reprezentativaca koji su prvobitno planirani za put u Brazil, prenijela je Anadolija.

Selektor BiH će 2. juna FIFA-i prijaviti konačni spisak od 23 igrača koji će imati pravo nastupa na utakmicama Svjetskog prvenstva protiv Argentine, Nigerije i Irana. Kazao je kako očekuje da reprezentacija BiH ima kvalitet da se nađe među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Polemike je izazvalo pozivanje Svena-Tina Sušića, inače selektorovog bratića. Sušić je na pitanje zašto je zvao veznog igrača Hajduka prvobitno rekao kako “je to vjerovatno zbog prezimena”, a zatim dodao da on već drugu godinu igra u Hajduku i da je budućnost reprezentacije.

Sušić je rekao kako niko nije utjecao na njegov spisak, a da se za Ibričića odlučio jer je u posljednje vrijeme bio standardan. Selektor je rekao kako je već mjesec dana znao kako će zvati Muhameda Bešića koji, kako on smatra, jedini može odgovoriti na zadatak kako zaustaviti Messija.

Sušić je potvrdio da je Rahimić prihvatio ponudu da bude dio stručnog štaba reprezentacije u Brazilu. Dodao je da će pripreme biti duge i da očekuje dobru atmosferu.

“Možda bude nervoze i nekih trzavica. Odlučio sam im dati slobodu. Trenirat će tri dana, a četvriti dan biti slobodni. Porodice će moći dolaziti, a ponekad i prenoćiti u hotelu. Ne želim da budem ni general ni policajac. Konflikt mi nije potreban ni sa jednim od igrača. Oni su generacija igrača, a mi stručni štab koji su doveli BiH na Svjetsko prvenstvo i jedng dana kada sve prođe želim da sjednemo na kafu, a ne da okrećemo glavu jedni od drugih”, rekao je Sušić.

Okupljanje reprezentativaca BiH zakazano je za 15. maj u Sarajevu.

Tokom priprema Zmajevi će 22. maja u Gradačcu odigrat će kontrolni meč sa mladom reprezentacijom BiH. Do Mundijala će odmjeriti snage i s Obalom Slonovače 30. maja u St. Louisu i Meksikom 3. juna u Chicagu.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu održat će se od 12. juna do 13. jula ove godine. BiH će igrati u grupi F u kojoj će za protivnike imati Argentinu (15. juna u Rio de Janeiru), Nigeriju (21. Juna u Cuiabi) i Iran (25. juna u Salvadoru).

Posted by on 2014-05-06. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login