Sušić objavio spisak ‘Zmajeva’ za meč protiv Grčke

Safet Sušić

Safet Sušić

Danas je u Sarajevu održana press konferencija na kojoj je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić objavio imena igrača za kvalifikacionu utakmicu sa Grčkom.

„Kao što sam već najavio pozvao sam veliki broj igrača, koje smatram najboljim u ovom trenutku“, rekao je selektor Sušić, te se osvrnuo i na povredu Miralema Pjanića.

„Konsultovao sam se sa doktorom Karabegom, ukoliko su pukli ligamenti onda sigurno neće biti spreman, ako nisu onda mislim da će moći igrati. No, više ćemo znati nakon što pregledamo snimke. Neću insistirati da igra ako ne može”, rekao je Sušić.

Na listi je 25 igrača: Asmir Begović, Asmir Avdukić, Jasmin Fejzić, Boris Pandža, Emir Spahić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Muamer Svraka, Miroslav Stevanović, Zvjezdan Misimović, Ivan Sesar, Avdija Vršajević, Edin Džeko, Edin Višća i Vedad Ibišević.

Na današnjoj pres-konferenciji Sušić je kazao da poziv Zvjedanu Misimoviću nije bio utpitan i da je spisak igrača napravo još prije sedam dana.

“Misimović je u zadnjih desetak godina jedan od naših najboljih igrača. On je igrao četri utakmice u kvalifikacijama i dao je veliki doprinos. Važna je činjenica ja u zadnje vrijeme odirago četiri jake utakmice. To su bili razlozi koji su me ubijedili da će biti potpuno spreman. Njegov kvalitet je neupitan, ali me uvijek smetalo što igra dovoljno” – kazao je Sušić.

Sušić je između ostalog naglasio da je cilj da se i poslije ove utakmice ostane na prvom mjestu u grupi.

„Treba pokušati dobiti ovu utakmicu i mi ćemo sve uraditi da to i ostvarimo. Ne vjerujem da ćemo nešto mijenjati u igri, ali treba biti oprezen kad su prekidi u pitanju“, navodi selektor.

Sušić ke naglasio da selekciju Grčke treba respektovati, jer trenutno znatno bolje kotira od naše reprezentacije.

“Stalno igraju na svjetskim i evropskim prvenstvima. Treba pokušati dobiti utakmicu, ali i sve uraditi da je ne izgubimo. Neće biti lako, nisam od onih koji daju bombastične izjave. I bez Miralema možemo da sastavimo dobru reprezentaciju” – istakao je Sušić.

On je najavio da će naša ekipa na Bilinom polju igrati ofanzivno.

“Kad igramo s dva napadača, uvijek tu još budu najmanje tri-četiri ofanzivna igrača. Ne vjerujem da ćemo previše mijenjati i ne mislim da su nam potrebna dva defanzivna vezna. Imat ćemo i dva napadača i bekove koji stalno idu u napad” – kazao je Sušić.

Iako je značaj ustakice izuetno veliki, Sušić je istakao da će se ekipa pripremati na jedan “sasvim normalan način kao i sve utakmice dosad”.

“I poslije Grčke je važna će nam biti svaka utakmica. Nemam nikakvo opterećenje, niti će se nešto promijeniti u našim pripremama. Ne bih htio da igrači od prve sekunde počnu da razmišljaju o tome i osjećaju psihološki pritisak” – istakao je Sušić.

Bh reprezentativci se okupljaju  18. marta do 18 sati u hotelu „Hercegovina“, a isti dan otvara se i zvanični Fan šop NS/FS BiH, u ulici Ćurčiluk mali br. 7  u Sarajevu, saopšteneo je iz NS BiH.

Posted by on 2013-03-07. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login