Sušić: Zasluženo smo izgubili

Fudbalska reprezentacija BiH

SAFET SUŠIĆ, izbornik nogometne reprezentacije BiH, je čestitao Slovačkoj na zasluženoj pobjedi u Zenici (1:0) u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“, javio je novinar Anadolu Agency (AA).

“Podbacili smo i razočarali navijače. U prvom poluvremenu igrali, imali prilike, šutirali. U drugom smo igrali kako ne igramo inače. Pokušavali smo dugim loptama, a oni su izlazili kao pobjednici u svakom duelu. Zasluženo smo izgubili“, kazao je Sušić, naglasivši:

“Nisu me iznenadili. Znao sam da su dobri. Nama ništa drugo ne preostaje nego da sada mi njih iznenadimo u utorak u Žilini. Neće biti pretjeranih promjena u sastavu za meč u Slovačkoj, jer ovo je najbolja ekipa sa kojom trenutno raspolažemo“.

Jan Kozak, izbornik Slovačke istakao je da je zadovoljan trijumfom, ali i da ne zna šta može biti do kraja kvalifikacija za SP u grupi „G“, jer njegova ekipa ne ovisi samo o sebi.

“Vršili smo pritisak, sve iskoristili, i zasluženo pobijedili. Bosna je bila favorit, ali to nije pokazala na terenu. BiH je dobra ekipa i u utorak u Žilini može biti svašta…“, pričao je Kozak.

 

NOGOMETNA reprezentacija Slovačke šokirala je Bosnu i Hercegovinu i odnijela tri boda iz Zenice pobjedom 1:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Još jučer je Safet Sušić bio uvjeren da će njegova momčad lako izaći na kraj Slovacima. “Uvjeren sam da ćemo im zabiti 2-3 gola”, rekao je Sušić, a na travnjaku Bilinog polja njegovi nogometaši ne da nisu zabili 2-3 gola, već nisu stvorili niti toliko prilika.

Na kraju je Slovačka bila ta koja je trebala postići 2-3 gola. I dok je BiH zaprijetila nekoliko puta dalekometnim udarcima Misimovića, Slovaci su stvarali sjajne prilike iz kontranapada. Weiss i Hamšik su sami izlazili ispred Begovića, ali nisu bili precizni.

Gosti su prvi poraz Bosni i Hercegovini u ovim kvalifikacijama nanijeli golom iz 76. minute. Nakon kornera lopta je stigla do Pecovskog koji je preciznim udarcem s 20-ak metara matirao Begovića.

Posted by on 2013-09-07. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login