Sušić: Zukanović svojim izjavama izjavama naljutio ljude iz Saveza i igrače

Safet Sušić

Safet Sušić

Nakon sinoćnjeg prijateljskog susreta u u St. Louisu u kojem je reprezentacija BiH pobijedila Obalu Slonovače rezultatom 2:1, selektor Safet Sušić je izjavio da je bh. reprezentativac i igrač belgijskog Genta Ervin Zukanović, koji nije mogao otputovati s ostatkom ekipe zbog problema s vizom, svojim izjavama “naljutio ljude iz Saveza”.

Zmajevi su golovima Edina Džeke u 17. i 53. minuti došli do pobijede. Za Slonove je pogodio Didier Drogba u sudijskoj nadoknadi vremena.

“Čestitam mojim igračima na pobjedi protiv jedne dobre ekipe. Mislim da smo igrali dobro i zasluženo pobijedili. Zadovoljan sam angažmanom igrača, dali su sve od sebe da se iskupe za ono što je bilo prošle godine. Kada se radi po povredama Kolašinca, Spahića, Vranješa, mogu reći da ni jedna povreda nije ozbiljne prirode, kako me je obavijestio doktor, ali nismo željeli da rizikujemo i ubijeđen sam da će svi moći nastaviti”, rekao je selektor Safet Sušić, koji je istakao da će Muhamed Bešić u budućnosti biti jedan od ključnih igrača selekcije BiH

“Uvijek sam pratio njegove igre i nisam sumnjao u njegov kvalitet. Napredovao je u svim segmentima i biće dugo vremena jedan od glavnih igrača”, a na pitanje da prokomentariše situaciju oko Ervina Zukanovića i Borisa Pandže, selektor je rekao:

“Pandža nije imao pravo da kaže ono sto je rekao jer i kad nije imao klub pozivao sam ga. U ovom trenutku ima boljih od njega i zato ga nisam pozvao. Zukanović je  napravio veliku grešku jer znam koliko su ljudi iz  Saveza učinili da dobije vizu, ne znam iz kog razloga je to rekao i naljutio ljude iz Saveza ali i igrače.”

Posted by on 2014-05-31. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login