Sutra počinje West Herzegowina Fest

Sedamnaesto izdanje West Herzegowina Festa (WHF) započet će u četvrtak, 1. augusta u Širokom Brijegu gdje će do subote, 3. augusta posjetiocima ponuditi mnogobrojne zanimljive sadržaje.

West Herzegowina Fest
West Herzegowina Fest

Prvu večer festivala, koji će se održavati u novouređenom parku “Sajmište” pored rijeke Lištice, nastupit će Parni Valjak, drugu Galija i Who See, a treću Prljavo Kazalište.

Jedan od organizatora festivala, Goran Bogdan, kazao je kako ovaj festival odavno “postaje ozbiljan i relevantan” i da je to festival stvaralaštva koji traje već 17 godina i nastoji se širiti.

“Pored glazbenog, filmskog i književnog dijela, ove godine smo uveli jednu novotariju a to je da se likovni dio počeo nalaziti u natjecateljskoj konkurenciji, naši umjetnici će kroz tri dana stvarati svoja djela i na kraju će biti ocijenjeni”, kazao je Bogdan i napomenuo kako ove godine u muzičkom dijelu stiže i jedna umjetnica iz Walsa.

“Festival svake godine sve više raste, kao da se odmetnuo nekako od nas samih. Ni mi se nismo u početu nadali da bi mogli doseći ovakvu razinu, i može reći da postajemo poprilično relevantan festival”, rekao je Bogdan dodavši da će ove godine svi autori koji su ušli u konkurenciju boraviti na festivalu.

Za ovogodišnje izdanje WHF-a prijavilo se ukupno 526 autora koje je po riječima Bogdana bilo vrlo teško selektirati u užu konkurenciju.

Inače, sami početak ovog festivala veže se za 2002. godinu kada je grupa prijatelja, među kojima se nalazio i Bogdan, odlučila napraviti festival, a ideja je bila da se svake naredne godine festival održava u drugom hercegovačkom gradu. Međutim, WHF je već godinama “stacioniran” na dobro poznatoj lokaciji uz rijeku Lišticu.

Posted by on 2019-08-01. Filed under Film & Muzika, Kultura, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login