Mostar – Sve je spremno za održavanje tradicionalnih skokova sa Starog mosta

Mostar, skokovi, Stari most

Mostar, skokovi, Stari most

U gradu na Neretvi sve je spremno za održavanje tradicionalnog 451. takmičenja u skokovima sa Starog mosta koje će biti održano u nedjelju, 30. jula, a na kojem će učestvovati između 50 i 60 skakača.

Po riječima predstavnika Organizacionog odbora tog takmičenja Emira Balića, ovogodišnje skokove, koji će biti održani u kategorijama skokovi na glavu i skokovi na noge, ocjenjivat će žiri u sastavu Mirsad Deda Pašić, Enver Novaković, Benaid Kalajdžić, Emir Balić i Alica Jakirović.

Članovi žirija, kako je kazao, dobri su poznavaoci skokova jer su i sami bili dugogodišnji skakači, a neki od njih i sportski radnici.

Predsjednik Kluba skakača u vodu “Mostari” Semir Drljević naglasio je kako su obavljene sve organizacione i sigurnosne pripreme te da su poduzete sve potrebne mjere kako bi takmičenje proteklo bez problema.

Po njegovim riječima, za mostarske skokove i Klub skakača vlada veliko zanimanje medija pa su do sada snimanje dokumentarnih filmova o tom događaju najavile i tri svjetske medijske kuće.

– Skokovi su festival mladosti, hrabrosti i ljepote – poručio je Drljević navodeći kako će, osim takmičenja u skokovima, ovoga vikenda biti održan i tradicionalni festival u tavli, muzički festival koji pripremaju mladi te skokovi s bakljama kojima će tradicionalna manifestacija biti zatvorena.

Takmičenje će početi u 16:30 sati, a osim skakača iz Mostara i BiH, ono će okupiti i takmičare iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja.

 

Posted by on 2017-07-30. Filed under Mostar, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login