Sve o BiH u osam njemačkih gradova

Sve o Bosni i Hercegovini Projektom Sve o Bosni i Hercegovini tokom marta i aprila mjeseca, BiH će kroz izložbu fotografija, film i muziku biti predstavljena u osam njemačkih gradova. Prednaslov turneje po Njemačkoj je “Slike, impresije i emocije”, a cilj je posjetiocima izložbi stvoriti osjećaj kao da su upravo u tom momentu u BiH.

Fotografi, filmski autori i muzičari biće ambasadori koji će omogućiti što većem broju ljudi u Njemačkoj da upoznaju prirodna bogatstva, kulturu, umjetnost i sve ostale vrijednosti naše zemlje.

Projekat započinje 8. marta u Berlinu, a završava 28. aprila u Minhenu, a pored ova dva grada o našoj zemlji i njenim kvalitetima čut će se i u Hamburgu, Hanoveru, Esenu, Kelnu, Frankfurtu i Štutgartu.

Na projektu je angažovano oko 100 ljudi, a nastao je na inicijativu Fondacije E-turizam iz Sarajeva, a u kooperaciji s Worl Wide Search PLC i Exploring Bosnia and Hercegovina.

Olaf Kaul, direktor World Wide Search kazao je na  konferenciji za novinare u Sarajevu da će posjetioci izložbi imati priliku da na tri ekrana veličine po 60 metara kvadratnih vide slike poznatih bh. filmskih autora, više instalacija i animacija, ali i da uživaju u živoj svirci 10 bh. bendova i izvođača. On je kazao da je namjera nakon Njemačke izložbu prikazati i u drugim evropskim državama.

O programu, izvođačima… više informacija možete pogledati na stranici: http://www.allabout.wws-plc.com/

Vladimir Šimić koautor turneje po Njemačkoj kazao je da bi izložba trebala doprinijeti i poboljšanju turizma u BiH, s obzirom na to da su Nijemci turisti broj jedan po Evropi.

Nakon ove turneje uz katalog će biti izdat i CD sa po dvije pjesme bendova koji će se predstaviti na izložbama u Njemačkoj, a sav novac od toga ići će u humanitarne svrhe.

Posted by on 2012-01-25. Filed under Bosna i Hercegovina, Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login