Sve spremno za prvi OUTCAST Fest

Ostala su još dva dana do prvog OUTCAST festa koji će u Olimpijskoj dvorani Zetra ugostiti četiri vrhunska regionalna benda: GORAN BARE & MAJKE, VAN GOGH, OBOJENI PROGRAM i S.A.R.S.

Ulaznice se još danas i sutra (četvrtak i petak) mogu nabaviti u pretprodaji po cijeni od 15,00 KM dok će na dan koncerta cijena ulaznica biti 20,00 KM. Ulaznice se mogu nabaviti i putem portala kupikartu.ba.

Vinkovčani GORAN BARE & MAJKE, povratničkim albumom TEŠKE BOJE iz 2011. ponovo su se našli na tronu regionalne rock muzičke scene. Bend je nastao 1988. godine, a s početkom milenija prave pauzu u radu koja je trajala sve do 2007. godine. Iza sebe imaju bogatu diskografiju, a TEŠKIM BOJAMA samo su potvrdili dugogodišnji kvalitet na muzičkoj sceni. Na upravo održanoj dodjeli prestižnih muzičkih nagrada Porin, GORAN BARE & MAJKE osvojili su čak šest priznanja među kojima su i ona najznačajnija za hit godine TEŠKE BOJE, koji je izabrala publika, za najbolji rock album, najbolju izvedbu grupe s vokalom, najbolji aranžman, najbolji video,  a trijumfalnu večer zaokružili su Porinom za pjesmu godine.

Na OUTCAST festu za bh. publiku svira i beogradski VAN GOGH. Bend se na muzičkom nebu pojavio 1986. godine, a za 26 godina rada, svoje mnogobrojne fanove su kontinuirano uveseljavali svojim prepoznatljivim zvukom. Sarajevska publika jako dobro je upoznata sa atmosferom na njihovim nastupima.

Nakon dužeg perioda domaćoj publici će se predstaviti kultni sastav OBOJENI PROGRAM. Novosadski bend, nastao osamdesetih godina, jedan je od uticajnijih bendova s prostora bivše Jugoslavije, uz koga su odrastale mnoge generacije. U kolekciju sjajnih albuma 2011. godine dodali su i odlični studijski album pod nazivom KAKO TO MISLIŠ: MI?

Beogradski bend S.A.R.S također se može pohvaliti odlično prihvaćenim albumom iz protekle godine pod nazivom PERSPEKTIVA. Inače, bend postoji od 2006. godine. Prvi studijski album pod nazivom S.A.R.S. izdali su 2009. kada su, gotovo preko noći, osvojili publiku širom regije.

Posted by on 2012-05-24. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login