Sve spremno za sajam privrede Tešanj 2017.

Tešanj

Tešanj

Sve je spremno za sajam privrede Tešanj 2017., koji će biti održan od 18. do 21. maja u prostoru Distributivnog centra u Kraševu. Službeni partner Sajma je Savezna Republika Njemačka, a sudjelovanje je najavilo više od 200 izlagača.

Predsjednik Udruženja privrednika “Biznis centar Jelah, Tešanj” Edin Jabandžić kaže da je izložbeni prostor Sajma smješten na 4.000 m2 zatvorenog prostora i 10.000 m2 otvorenog prostora.

– Ove godine najavljen je rekordan broj izlagača iz BiH, ali i susjednih država. Osim izlagača, očekujemo i brojne poslovne partnere, kao i građane. Smisao Sajma je naglasak na važnosti i potencijalu bh. ekonomije, velikom broju poslovnih susreta i novim ugovorima – kazao je.

Općinski načelnik Suad Huskić kaže da je sajam privrede za njih smotra ili festival poduzetništva. To je prilika da afirmiraju rad, pozitivne društvene vrijednosti i važnost ekonomije i ekonomskih tema.

– Odluka Ambasade SR Njemačke da bude partner našeg sajma je još jedno priznanje za napore koje svi mi u Tešnju ulažemo u jačanje ambijenta za privredni razvoj, ali i potvrda da smo određene rezultate postigli jer prihvatanje partnerstva dolazi od države čija je privreda prva u Evropi – istakao je.

Sajam, u tri dana trajanja, ima niz pratećih sadržaja (paneli, prezentacije i predstavljanja). Za drugi dan sajma planirana je Skupština Privredne komore Federacije BiH, koja je ujedno i partner Sajma.

– Zvanično otvorenje 13. Sajma privrede Tešanj 2017. je u četvrtak u 10.30 sati, a Sajam bi trebalo da otvore predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ambasadorica SR Njemačke Christiane Hohmann, Doris Pack dugogodišnja parlamentarka u Evropskom parlamentu i predsjednica Odbora Evuropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu, te predsjednik Udruženja privrednika Edin Jabandžić “Biznis centar Jelah, Tešanj”- saopćili su organizatori.

Posted by on 2017-05-16. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login