Svečano otvorena zimska turistička sezona na Jahorini

Jahorina, skijanjeKoncertom grupe “Regina” danas je na olimpijskoj ljepotici Jahorini zvanično otvorena zimska turistička sezona.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” naglasili su da je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu, iako se čekaju niske temperature kako bi bilo moguće vještačko osnježavanje i spremanje staza za skijanje.

Bogat muzičko-zabavni program koji su danas pripremili organizatori na Jahorini povodom otvaranja zimske sezone privukao je brojne ljubitelje planina i zimskih sportova.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Velibor Lazarević kazao je da je za rad sistema za vještačko osnježavanje potrebno da temperatura bude minus pet stepeni Celzijusovih, a da je ona ovih dana iznosila oko minus jedan.

Uložen je maksimalan napor da se osposobi jedna staza za skijaše na početku zimske sezone.

Izvršni direktor za tehniku i staze Olimpijskog centra “Jahorina” Branislav Lolović naveo je da su dva pokretna topa za osnježavanje uspješno radila dok su bile odgovarajuće temperature.

Istaknuo je da je donji dio staze “Poljice” uz lift osposobljen za noćno skijanje. Ta žičara od petka je u funkciji za panoramsko razgledanje Jahorine, a na stazama je urađena i nova signalizacija.

Izvršni direktor za turizam i ugostiteljstvo Goran Brčkalović je ocijenio da je u ova dva dana otvaranja zimske turističke sezone zabilježen značajan broj gostiju te da su kapaciteti dobro popunjeni, ali da ostatak sezone zavisi od snijega.

Podvukao je da je oko 40 posto kapaciteta rezervirano za period oko Nove godine i dječijih raspusta i dodao da je od marta do kraja naredne godine dogovoreno oko 23.000 pansiona.

Govoreći o vansezonskoj ponudi, Lazarević je rekao da je pokrenut niz aktivnosti koje su obogatile ljetni sadržaj te je naveo da je napravljena osam kilometara pješačkih staza, organizirani sportski kampovi i vikend paketi koji su uključivali panoramsku vožnju žičarom.

Sve ovo doprinijelo je, kaže Lazarević, činjenici da je ljetos na Jahorini svaki dan u prosjeku bilo 112 gostiju.

Posted by on 2014-12-13. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login