Svečano otvoreno 20. Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Brazil, Svjetsko fudbalsko prvenstvoSvečanom ceremonijom održanom na Corinthians Areni u Sao Paolo otvoreno je 20. Svjetsko prvenstvo koje se od 12. juna do 13. jula održava u Brazilu.

Ceremonija otvaranja, koju je pratilo 68.000 navijača na stadionu i stotine miliona ljubitelja fudbala kraj svojih TV-ekrana, trajala je blizu 25 minuta. U spektaklu je učestvovalo više od 600 plesača, gimnastičara, trampolinista i zabavljača na štulama koji su izveli performans uz LED kuglu.

Umjetnički direktor otvaranja, Belgijanka Daphne Cornez je rekla kako je ceremonija posvećena Brazilu i njegovom blagu: prirodi, ljudima i fudbalu. U skladu s tim, ceremonija se sastojala od tri bloka koja su bila posvećena svakom od tri segmenta karakteristična za Brazil.

Zvijezde večeri su bili pjevačica Jennifer Lopez, koja je ipak promijenila odluku da ne nastupi na otvaranju, rapper Pitbull i brazilska pjevačica Claudia Leitte. Oni su otpjevali zvaničnu himnu prvenstva “We are one”.

Ceremonija je održana prije večeti, pa je izostao tradicionalni vatromet.

Nakon ceremonije otvaranja na teren će izaći igrači Brazila i Hrvatske, koji će imati čast otvoriti najveći fudbalski događaj na svijetu.

 

 

Posted by on 2014-06-12. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login