Švedska i Ukrajina posljednje učesnice EP-a

EURO 2016

EURO 2016

Reprezentacije Švedske i Ukrajine posljednje su učesnice evropskog nogometnog prvenstva koje se sljedeće godine održava u Francuskoj.

Švedska je nakon pobjede od 2:1 nad Danskom u prvom meču u Solni, u Kopenhagenu odigrala neriješeno 2:2 i šesti put osigurala učešće na smotri najboljih evropskih reprezentacija. Šveđane je na Euro odveo njihov najbolji igrač Zlatan Ibrahimović koji je postigao oba gola, u 19. i 76. minuti, prije nego što su Yussuf Poulsen i Jannik Vestergaard u finišu pogodili za konačnih 2:2.

Ukrajina je u Mariboru odigrala neriješeno 1:1 sa Slovenijom, što joj je bilo dovoljno za plasman na Euro s obzirom na pobjedu od 2:0 u prvom meču u Lvivu.

Slovenija je povela 11. minuti golom Boštjana Cesara, a konačnih 1:1 postavio je Andrij Jarmolenko u 90. minuti.

Plasman na EP preko baraža ranije su izborile selekcije Mađarske i Irske. Mađari su u dva meča dodatnih kvalifikacija bili bolji od Norvežana, dok su Irci eliminirali Bosnu i Hercegovinu.

Spisak svih učesnika evropskog prvenstva: Francuska (domaćin), Island, Češka, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švicarska, Sjeverna Irska, Rumunija, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugal, Albanija, Turska, Mađarska, Irska, Švedska, Ukrajina.

Žrijebanje grupa EP-a bit će obavljeno 12. decembra u Parizu.

Posted by on 2015-11-18. Filed under EURO, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login