Sveta Stolica: "Sotona je u Vatikanu!"

otac Gabriele Amorth

otac Gabriele Amorth

Otac Gabriele Amorth, glavni egzorcist Rimokatoličke crkve, izjavio je da su pedofilija i seksualni skandali koji potresaju Crkvu dokaz da se Sotona ubacio u Vatikan.

Otac Amorth (85) već je 25 godina vođa egzorcista Svete Stolice. On može ostati skriven ili govoriti različitim jezicima, a čak može biti i simpatičan. Ponekad me i zabavlja, napominje.

Amorth ističe kako je sam Papa zadovoljan onime što rade egzorcisti u Vatikanu. Uticaj vraga, dodaje, evidentiran je kod najviše rangiranih u katoličkoj hijerarhiji i to kod svećenika koji ne vjeruju u Isusa te biskupa koji su povezani sa demonom, prenosi list Telegraph. Italijanski svećenik je listu La Republica opisao kako je to biti opsjednut vragom. Iz usta tih ljudi može izlaziti bilo šta – komadi željeza veličine prsta, ali i ružičaste latice. Egzorcisti imaju važan zadatak da ljude oslobode straha od Sotone, rekao je.

Pokušaj atentata na papu Ivana Pavla 1981. godine takođe je vražje djelo, smatra Amorth. Opisao je to nedavno u knjizi Memoari istjerivača vraga.

Amorth se u Drugom svjetskom ratu borio kao partizan. Ranije je tvrdio kako su Hitler i Staljin bili pod uticajem  Sotone. Takođe tvrdi kako su knjige o Harryju Potteru opasne jer nisu uspjele pokazati jasnu razliku između vražje umjetnosti, crne magije i dobronamjerne bijele magije.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-13. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login