Svjetsko prvenstvo u Brazilu će početi po planu

Svjetsko fudbalsko prvenstvo, FIFA; Brazil, Brasil, 2014

Svjetsko fudbalsko prvenstvo, FIFA; Brazil, Brasil, 2014

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila je danas da će se svjetsko prvenstvo u Brazilu održati po planu, uprkos kašnjenju u pripremama za to takmičenje.

Stadion u Sao Paolu bio je jučer mjesto tragedije, kada se na njemu tokom izvođenja građevinskih radova srušio kran i tom prilikom je poginulo dvoje ljudi.

Na tom stadionu kapaciteta 65.000 mjesta, održat će se prva utakmica na Mundijalu. Brazil je ranije priznao da nije sigurno da li će svih 12 stadiona biti završeno do početka prvenstva svijeta.

Šest od 12 stadiona bilo je spremno za Kup konfederacija, koji je održan ljetos, a preostalih šest su “u trci s vremenom”, prenosi britanski BBC.

Kako se navodi, nesreća na ”Areni Corinthians” u Sao Paulu treća je na brazilskim stadionima u posljednje dvije godine, a istraga povodom tragedije na stadionu u Brazilu počet će danas.

”Arena Corinthians”, koja će biti domaćin ukupno pet utakmica SP-a, uključujući polufinale, trebalo je da bude završena krajem decembra.

Posted by on 2013-11-29. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login