Takmičenje za najbolji rad na temu “Ljudska prava – naša prava!

Mreža miraPovodom 10. decembra/prosinca Dana ljudskih prava, Mreža za izgradnju mira, ICMP, UNDP, Caritas BK BiH, Handicap International, CRS i Vive žene, organiziraju takmičenje na temu “Ljudska prava – naša prava!”.

Ideja takmičenja je na kreativan i inovativan način skrenuti pažnju na problem kršenja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini, potaknuti aktivizam koji bi marginaliziranim skupinama, u koje najčešće spadaju bivše žrtve rata (porodice nestalih osoba, logoraši, osobe sa PTSP-om, žene žrtve rata, itd.), žene, djeca, etničke manjine i drugi, omogućio život dostojan čovjeka.

Takmičenje je otvoreno za mlade osobe od 15 fo 30 godina iz čitave BiH, a radovi se mogu slati u jednom od dva oblika:

a)     literarni rad (pjesma, priča ili esej maksimalno do 800 riječi) i
b)    likovni rad (po slobodnom izboru).

Kandidati uz rad trebaju poslati svoje kontakt podatke: ime i prezime, datum rođenja, adresu i kratko objašnjenje o radu koji šalju.

Najbolja tri rada u obje kategorije će biti nagrađena: prva nagrada u iznosu 200 KM, druga nagrada u iznosu od 100 KM i treća nagrada u iznosu od 50 KM.

Dobitnici/e će biti nagrađeni tokom svečanog obilježavanja Dana ljudskih prava u zgradi Parlamenta BiH, 9. decembra/prosinca 2011. godine.

Najboljih deset radova biti će prezentirano u elektronskoj knjizi “Izaberimo mir zajedno” koja će biti objavljena povodom Dana ljudskih prava, te u Mirovnim novostima (www.mreza-mira.net). Radovi će biti promovirani i na obilježavanja Dana ljudskih prava u zgradi Parlamenta BiH, kao i na obilježavanjima Dana ljudskih prava širom zemlje.

Molimo vas da radove šaljete e-mailom na adresu info@mreza-mira.net.

Zbog problema sa mailom rok za prijavu je ponedeljak, 5. decembar/prosinac 2011.

Ukoliko ste poslali svoje prijave, a nismo vam odgovorili, molimo vas da nam svoj rad pošaljete ponovno!

Posted by on 2011-11-29. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login