Takmičite se na Sarajevo Grand Prix 2015

biciklizamMeđunarodna utrka Sarajevo Grand Prix 2015 održat će se 14. juna. Polazak je ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, ide se prema Ilidži te će se voziti biciklističkom stazom prema Trgu Bosne i Hercegovine gdje će i biti oboren rekord ali i dočekan pobjednik Sarajevo Grand Prix 2015.

Pobjednici utrke dobijaju UCI bodove, kao i glavne nagrade.

Obzirom da pored takmičarskog dijela ima i rekreativni, vožnja zaljubljenika u biciklizam 14. juna imat će dvojako značenje. Prvo je svakako to što se na ovakav način promoviše zdrav život, ali i  biciklistički turizam u Bosni i Hercegovini. Drugo značenje je to što će rekreativci svojim dolaskom, zajedno, vozeći jedan iza drugog oboriti Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu.

Prijave su besplatne, a potrebno je da imate ispravan bicikl, kacigu i želju da se baš vaše ime nađe uz rekord o obaranju Guinnissovog rekorda. Dobna granica je 12 godina, maloljetni svakako moraju biti uz pratnju starijih. Skauti će u jednom trenutku bicikliste usmjeravati da voze jedan iza drugog.  „Giro di Sarajevo“ i“Trek team“ ove godine čine tehničku podršku SGP-a.

Posted by on 2015-05-31. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login