Talijani uvode reforme kako bi spasili svoj nogomet

Italija, fudbalTalijanski nogometni savez (FIGC) predstavio je niz reformi koji bi trebali izvući talijanski klupski i reprezentativni nogomet iz krize.

Niz odluka koje FIGC namjerava provesti u veljači 2016. godine već su pozdravili gotovo svi profesionalni klubovi u Italiji, a i mediji smatraju da bi reforme trebale pomoći i talijanskoj reprezentaciji koja se nije proslavila na prošlom Svjetskom prvenstvu u Brazilu, kada se oprostila od natjecanja već u skupini.

Među najvažnijim promjenama FIGC-a jest ograničenje igračkog kadra u profesionalnim klubovima na 25 nogometaša, uz obavezno uključivanje domaćih igrača, pa tako među tih 25 igrača barem četiri moraju biti rođeni u Italiji, a barem četverica moraju biti iz vlastitoga omladinskoga pogona.

“Moramo hitno napraviti promjene da spasimo naš nogomet i naše mlade igrače koji u ovim uvjetima ne mogu napredovati”, kazao je direktor Seria A Maurizio Beretta.

Prošli mjesec je negdašnji reprezentativac Fabio Quagliarella kazao kako u “Seriji A ima previše neuporabljivih stranih igrača koji zauzimaju mjesta talijanskim igračima iz Druge i Treće lige”.

FIGC namjerava pooštriti kriterije za dovođenje nogometaša izvan Europske unije.

Posted by on 2014-11-25. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login