Teatar Exit gostuje u Mostaru

Zagrebački Teatar Exit izvest će predstavu “Konstelacije” u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Mostar, u petak, 5. aprila 2019. godine. Predstavu je režirala Aida Bukvić, a u njoj igraju Olga Pakalović i Vladimir Posavec-Tušek.

Mostar
Mostar

Drama počinje naizgled bezazlenim susretom muškarca i žene, ali ono što slijedi svakako je nesvakidašnje i ruši granice svijeta koji poznajemo. Razgovor započinju njenim pitanjem može li on polizati vrh vlastitog lakta, a nastavljaju pričom o istovremenom “postojanju”, biti bilo gdje u bilo kojem trenutku u isto vrijeme.

“Konstelacije” su priča o običnom životu, o svakom životu, životu koji počinje, javljeno je iz HNK Mostar.

Prije gostovanja zagrebačkog kazališta, u utorak, 2. aprila, glumci mostarskog HNK-a izvest će “Jesenju sonatu” kojom je prvakinja drame HNK Mostar Sanda Krgo Soldo obilježila svoju četrdesetogodišnju profesionalnu karijeru.

Redatelj predstave je Robert Raponja, prema tekstu poznatog Ingmara Bergmana, a u predstavi glume Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Nikolina Marić i Sanda Krgo Soldo.

U subotu i nedjelju, 6. i 7. aprila, na repertoaru je “Zečja rupa”, za koju je David Lindsay Abaire 2007. dobio Pulitzerovu nagradu i od tada je taj komad jedan od najizvođenijih na svijetu.

Redateljica predstave je Lajla Kaikčija, a u predstavi igraju Jelena Kordić Kuret, Ermin Bravo, Vanja Matović, Sanda Krgo Soldo, Amar Rahić/Ali Kamer Aksoj.

Posted by on 2019-04-01. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login