Teren je loš, a najviše se bojimo Džeke!

Portugal, PepeReprezentativac Portugala i defanzivac madridskog Reala Pepe prokomentarisao je atmosferu u kojoj će biti odigrana utakmica dodatnih kvalifikacija za Euro protiv BiH u Zenici, kao i sam teren Bilinog Polja.

“Sviđa mi se okruženje u kojem ćemo igrati. Bili smo ovdje prije dvije godine i mogli smo upoznati atmosferu. Dok smo bili u hotelu hiljade navijača je ispred zviždalo i pjevalo. Međutim, takva atmosfera nije uticala na nas.

Prošli put je teren bio u vrlo lošem stanju, nadam se da ovaj put nije takav. Ipak, mi smo profesionalci i moramo igrati u kakvom god stanju se teren nalazio. Mi možemo pobijediti samo uz veliki respekt prema protivniku”, rekao je Pepe.

Edin Džeko je najveća opasnost za Portugal, smatra Pepe.

“Najveća opasnost nam dolazi od Edina Džeke. Igra odlično u napadu i ne smijemo mu dozvoliti previše kretnje, jer takvom igraču malo treba da dođe u poziciju za šut”, istakao je.

Posted by on 2011-11-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login