Tišina, Parlament radi

Tišina, Parlament radi U narednom periodu, tj. do 30.6.2013. godine, a poslije blokade i masovnih protesta, preusmjerit ćemo sve snage na obezbjeđenje apsolutne sigurnosti, tišine i mira za nesmetan rad Parlamentarne skupštine BiH, stoji u saopštenju grupe građana okupljenih u akciji #jmbg za sve.

‘Apelujemo na sve građane i građanke da u svojim domovima, na radnim mjestima i ulici, a naročito u blizini zgrade parlamenta ne prave nikakvu buku, da govore tiho, te da time doprinesu stvaranju uslova za rad parlamenta.

Pozivamo medije da nam se u četvrtak, 13.6.2013. godine u 11:55 pridruže ispred Parlamentarne skupštine BiH kako bi propratili početak kampanje ‘Tišina, Parlament radi!’.

Najavljujemo da ćemo se do 30.6.2013. godine, do kada su građani i građanke dali rok parlamentarcima da usvoje Zakon o matičnim brojevima, okupljati na kafi svakog dana ispred Parlamentarne skupštine BiH. Kako bismo podržali i ohrabrili parlamentarce za efikasniji rad u tišini, kafa će se piti tokom pauze parlamentaraca, a sve u svrhu obezbjeđenja neometanog rada.

Odluka je donesena na današnjem okupljanju građana i građanki koji su se okupili u 11:55 preko puta Parlamenta, a u svrhe kako bi se onemogućilo parlamentarcima da traže opravdanje za nerad u mirnim okupljanjima građana i građanki.

Solidarno i dostojanstveno do #jmbg za sve!’, kažu građani okupljeni u akciji #jmbg za sve.

Posted by on 2013-06-12. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login