TK: Aktivirana klizišta na 12 lokacija

klizišteNa području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata došlo je do aktiviranja klizišta na dvanaest lokacija – informacija je Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite TK.

Na području općine Gračanica aktivirana su dva klizišta i to u naselju Vuklić gdje je ugrožen jedan stambeni objekt i naselje Džakule gdje je ugroženo oko 12 duluma voćnjaka i dva bazena za vodu.

Na području općine Gradačac došlo je do aktiviranja sedam klizišta i to u naseljima Mionica centar, Krčevina, Lukavac Gornji, Škorići i Zelinja Srednja.

Tri klizišta ugrožavaju stambene objekte,a četiri su na poljoprivrednom zemljištu.

Na području općine Srebrenik aktivirana su tri nova klizišta i to u naseljima Donja Potpeć (Cvjetkovići) gdje su ugrožena dva stambena objekta i trafo stanica, kao i lokalna putna komunikacija, zatim naselje Babunovići gdje je ugroženo gradsko mezarje i naselje Ježinac gdje je ugrožen jedan stambeni objekat.

Posted by on 2015-03-05. Filed under Gračanica, Gradačac, Lukavac, Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login