Tokom jučerašnjih nemira u BiH povrijeđeno 189 osoba

nemiri, protesti, BiHU jučerašnjim protestima praćenim neredima koji su potresli više gradova Bosne i Hercegovine pored materijalnih šteta koje su nastale na objektima institucija povrijeđeno je ukupno 189 građana od čega 140 pripadnika policije.

U Sarajevu je povrijeđena ukupno 121 osoba od čega 20 prosvjednika i 101 pripadnik policije, potvrdila je glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Osoblje Urgentnog centra Kantolne bolnice u Zenici potvrdilo je da je tokom jučerašnjih nemira primljeno najmanje 40 povrijeđenih građana. Glasnogovornica Mupa ZDK Aldina Ahmić kazala je kako je tokom jučerašnjih nemira u Zenici povrijeđeno 26 policajaca nakon čega im je ukazana hitna medicinska pomoć. Ona je također potvrdila da je tokom protekle noći policija privela 25 lica osumnjičenih za jučerašnje izgrede te da je istraga u toku.

Prema dosadašnjim informacijama, u Bihaću su povrijeđena dva pripadnika policijskih snaga te jedan prosvjednik.

Na Univerzitetski klinički centar u Tuzli tokom posljednja 24 sata primljeno je ukupno 25 povrijeđenih lica potvrdila je glasnogovornica ove ustanove Amra Odobašić.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona potvrdio je kako je tokom jučerašnjih nereda povrijeđeno 11 policajaca, a 15 prosvjednika je privedeno.

Posted by on 2014-02-08. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login