Tom Jones dolazi u Arenu Zagreb 21. novembra

Tom Jones

Tom Jones

Tom Jones dolazi u Zagreb 21. novembra 2011. u sklopu Praise & Blame evropske turneje.

Karijera ovog neodoljivog šarmera, koja traje punih 46 godina, je doista nevjerovatna; uz konstantan rast njegove popularnosti tokom godina, najbolje kritike u karijeri dobio je upravo za poslijednji album, Praise & Blame (Island/Lost Highway/Universal) i to u dobi od čak 70 godina.

Kritike širom svijeta su jednoglasne u divljenju ovom snimljenom uratku kao i ‘live’ nastupima koji naprosto oduzimaju dah.

Praise & Blame album je napravljen u studiu Petera Gabriela u Engleskoj, a snimljen je kao ‘live’ nastup. Proucirao ga je Ethan Johns, čovjek koji je sarađivao sa mnogo velikih muzičara (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini). Nastupajući na festivalima i u dvoranama širom Velike Britanije i Evrope, Tom dovodi Praise & Blame obožavateljima posvuda u sklopu spektakularne turneje u 2011. godini.

Tom Jones je jedan od rijetkih izvođača koji sa punih 70 godina nastupaju po koncertima, odlaze na turneje i snimaju albume, a u isto vrijeme izgledaju odlično i puni su energije. Iako je najpoznatiji po legendarnim pjesmama poput It’s Not Unusual, Kiss, Delilah, What’s New Pussycat, I’ll Never Fall In Love Again and If I Only Knew, on je prvenstveno roker sa istinskim ritmom bluesa i soula. Tom Jones je poput vrhunskog vina, što je stariji, to je bolji. Tome ide u prilog činjenica da je album Reload, objavljen 1999. bio njegov najprodavaniji album (5 miliona), 2004 je objavio rock and roll album sa Jools Holland, 2008. snimio je studijski album 24 Hours, koji je dobio fantastične kritike a tada je i nastupao u našoj blizini, u Beogradu pred prepunom Arenom. I, naravno, tu je 2011. i Praise &Blame koji je pokupio najbolje kritike njegove 45-godišnje karijere.

Toma je 2006.godine engleska kraljica proglasila vitezom. Njemu je to velika čast koju strasno njeguje i održava. Ostali uspjesi u 44-godišnjoj karijeri uključuju primanje BRIT Award za izniman doprinos muzici, nagradu Silver Clef za životno djelo, a u 2009. dobiva “Hitmaker” nagradu od Američke Kuće Slavnih. Slijedeće godine dobio je prestižnu nagradu u Velikoj Britaniji – Music Industry Trust Award. Njegov lik pojavljuje se u animiranom obliku u The Simpsons, Duck Dodgers, The Emperors New Groove, druge filmske uloge uključuju ulogu u Tim Burtonovom filmu Mars napada te u filmu Agnes Brown Angelice Houston.

Posted by on 2011-08-23. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login